Waarom lukt het aanmelden niet?

AanmeldenBij het aanmelden voor WABP Baexem wordt het ‘double opt-in’ principe gehanteerd. Dit betekent dat je niet alleen door het aanmeldformulier in te vullen aangeeft dat je mee wil doen.  Maar na het invullen van het aanmeldformulier ontvang je een mailbericht (op het bij in het aanmeldformulier aangegeven emailadres) met daarin een link, waarop je moet klikken om je aanmelding voor de tweede keer (double!) te bevestigen. Pas na deze tweede bevestiging is je aanmelding compleet en zul je aan de wabp-groep toegevoegd worden.

In het door WABP Baexem gebruikte systeem is te zien dat er aanmeldingen niet afgerond worden d.w.z. de tweede bevestiging van de aanmelding vindt niet plaats.  We gaan ervan uit dat er dan iets mis is gegaan en dat het toch echt de bedoeling was om je aan te melden. Wat kun jij  doen? Als aspirant deelnemer is het van belang dat je bij je aanmelding een emailadres opgeeft waar je ook daadwerkelijk toegang toe hebt, want anders kun je niet reageren op de bevestigingsmail.
Als het erop lijkt dat je geen bevestigingsmail hebt ontvangen, kijk dan eens in je SPAM-filter en/of de map ‘Ongewenste mail’ o.i.d..  De bevestigingsmails worden immers automatisch gegenereerd en kunnen daardoor door SPAM-filters onterecht voor SPAM worden aangezien.

Het gebruikte systeem laat niet toe dat er twee registraties plaatsvinden op één emailadres. Als je je probeert aan te melden en de bevestigingsmail raakt verloren, dan heeft een 2e poging om je met hetzelfde mailadres aan te melden een foutmelding tot gevolg. Daarom worden incomplete aanmeldingen na ca. 3 weken uit het systeem verwijderd, zodat je je dan opnieuw kunt aanmelden met het eerder gebruikte mailadres.

Als je geen 3 weken wilt wachten is het mogelijk om je met een ander mailadres aan te melden (als je meerdere emailadressen hebt!).

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *