Berichten over huisdieren in de wabp-groep!?

Hond en kat

Regelmatig krijg ik vragen of de berichten met betrekking tot loslopende honden, aangelopen honden en katten e.d. wel in de wabp-appgroep thuishoren dan wel ongewenst zijn. Ik heb daarover het navolgende standpunt.

Het uitgangspunt is dat de appgroep is bedoeld voor zaken die de veiligheid (in het dorp) betreffen. Bij loslopende honden is hun eigen veiligheid, en ook de veiligheid van het verkeer (in zijn/haar omgeving) in het geding. Meldingen van loslopende honden in de appgroep vind ik dus in orde. Natuurlijk ook meldingen van andere loslopende dieren, die normaal gesproken niet vrij rondlopen. Denk aan koeien, paarden of schapen.
Berichten over loslopende katten dus weer niet, want die lopen gewoonlijk ook zonder begeleiding van het baasje vrij rond!

Een aangelopen/gevonden hond of kat (of een ander dier) vormt geen gevaar voor zichzelf of voor zijn omgeving. Een bericht, waarbij men op zoek is naar de eigenaar van zo’n dier, is daarom naar mijn mening niet gepast in de wabp-app. Ik verwijs mensen, daarvoor naar andere social media zoals Facebook of Instagram.

Op basis van bovenstaand standpunt probeer ik orde in de buurtpreventieapp-groep te houden.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , , , . Bookmark de permalink.